Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna,delikatnie słodka dzięki winogronom. Przepis dostałam od koleżanki Eli przeszło 10 lat temu, i jest jedną z naszych ulubionych sałatek.
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 812
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8877
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1309
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10504
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4739
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 812
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8877
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1309
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10504
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4739
Składniki
Czerwoną fasolę wyjmujemy na sitko i opłukujemy pod bieżącą wodą. Winogrona kroimy na pół i jeśli nie są bezpestkowe wyjmujemy pestki. Czosnek przeciskamy przez praskę. Na półmisek wykładamy odcedzoną fasolkę , winogrona, jajka pokrojone w drobne cząstki i czosnek. Wszystko delikatnie mieszamy, doprawiamy szczyptą soli i pieprzu . Odstawiamy do lodówki na ok. 20-30 minut. Przed podaniem dodajemy majonez.