Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na sałatkę z ziemniaków do potraw z grila, na wizytę i nie tylko.
Nóż i deska do krojenia, tarka do jarzyn, garnek, łyżka, durszlak,salaterka
Rosół często gości na świątecznym stole. Cieszy się nieustająco ogromną popul...
Odsłon: 106
Pomysłowy deser, którego przygotowanie trwa kilka chwil.
Odsłon: 139
Prosta i szybka w przygotowaniu surówka. Jest orzeźwiająca i pyszna. Może sta...
Odsłon: 296
Bitki z cebulą to klasyczne danie polskiej kuchni. Smakują wyśmienicie w towa...
Odsłon: 1163
Bigos myśliwski z karkówką i boczkiem wędzonym to prawdziwy klasyk w polskiej...
Odsłon: 859
Rosół często gości na świątecznym stole. Cieszy się nieustająco ogromną popul...
Odsłon: 106
Pomysłowy deser, którego przygotowanie trwa kilka chwil.
Odsłon: 139
Prosta i szybka w przygotowaniu surówka. Jest orzeźwiająca i pyszna. Może sta...
Odsłon: 296
Bitki z cebulą to klasyczne danie polskiej kuchni. Smakują wyśmienicie w towa...
Odsłon: 1163
Bigos myśliwski z karkówką i boczkiem wędzonym to prawdziwy klasyk w polskiej...
Odsłon: 859
Składniki
Obrane ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie tak, aby się nie rozgotowały, a zachowały całość. Jeśli mamy małe ziemniaki, gotujemy w całości, jeśli nie- kroimy na części. Po ugotowaniu odsączamy na durszlaku i studziły przez chwilę.
W tym czasie obieramy marchew i ścieramy na tarce do jarzyn, cebulę obieramy i kroimy na drobną kostkę. Jeśli używamy świeżego szczypiorku, myjemy i siekamy.
Ziemniaki odsączone z wody przekładamy do miski i dodajemy marchew, cebulę i szczypiorek i delikatnie mieszamy.
Dodajemy majonez, doprawiamy pieprzem i mieszamy. Ozdabiamy według uznania. Ja, niestety, nie mam zdolności do dekorowania, więc robię, co potrafię Podajemy do potraw mięsnych i wegetariańskich,burgerów i co tam chcemy, a nawet samą.