Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak można adoptować w Polsce słodkie ziemniaki.
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 932
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4559
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1187
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 529
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 932
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4559
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1187
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 529
Składniki
Ziemniaki wyszorowałem. Ugotowałem w mundurkach ( około 20 minut ) w osolonej wodzie. Odcedziłem, odstawiłem do ostygnięcia. Boczek pokroiłem na małe kawałki . Listki mięty opłukałem, osuszyłem, pokroiłem w wąskie paseczki. Na patelni rozgrzałem olej, podsmażyłem na nim płatki migdałowe i boczek (ok. 5 minut ). Ziemniaki obrałem, pokroiłem na plasterki. Na patelnie wrzuciłem kmin, kolendrę , gdy tylko ziarenka kminu zaczęły pękać. Następnie wsypałem słodką paprykę i sól, dodałem miętę, smażyłem ok. minuty. Włożyłem plasterki ziemniaków, smażyłem je w przyprawach przez 10 minut. Sałatkę podałem od razu na ciepło.