Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak można adoptować w Polsce słodkie ziemniaki.
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 528
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2726
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 742
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 3425
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 528
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2726
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 742
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 3425
Składniki
Ziemniaki wyszorowałem. Ugotowałem w mundurkach ( około 20 minut ) w osolonej wodzie. Odcedziłem, odstawiłem do ostygnięcia. Boczek pokroiłem na małe kawałki . Listki mięty opłukałem, osuszyłem, pokroiłem w wąskie paseczki. Na patelni rozgrzałem olej, podsmażyłem na nim płatki migdałowe i boczek (ok. 5 minut ). Ziemniaki obrałem, pokroiłem na plasterki. Na patelnie wrzuciłem kmin, kolendrę , gdy tylko ziarenka kminu zaczęły pękać. Następnie wsypałem słodką paprykę i sól, dodałem miętę, smażyłem ok. minuty. Włożyłem plasterki ziemniaków, smażyłem je w przyprawach przez 10 minut. Sałatkę podałem od razu na ciepło.