Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak można adoptować w Polsce słodkie ziemniaki.
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17736
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1832
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15502
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 6699
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17736
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1832
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15502
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 6699
Składniki
Ziemniaki wyszorowałem. Ugotowałem w mundurkach ( około 20 minut ) w osolonej wodzie. Odcedziłem, odstawiłem do ostygnięcia. Boczek pokroiłem na małe kawałki . Listki mięty opłukałem, osuszyłem, pokroiłem w wąskie paseczki. Na patelni rozgrzałem olej, podsmażyłem na nim płatki migdałowe i boczek (ok. 5 minut ). Ziemniaki obrałem, pokroiłem na plasterki. Na patelnie wrzuciłem kmin, kolendrę , gdy tylko ziarenka kminu zaczęły pękać. Następnie wsypałem słodką paprykę i sól, dodałem miętę, smażyłem ok. minuty. Włożyłem plasterki ziemniaków, smażyłem je w przyprawach przez 10 minut. Sałatkę podałem od razu na ciepło.