Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak można adoptować w Polsce słodkie ziemniaki.
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 279
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 5038
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4864
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44967
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 599
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 279
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 5038
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4864
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44967
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 599
Składniki
Ziemniaki wyszorowałem. Ugotowałem w mundurkach ( około 20 minut ) w osolonej wodzie. Odcedziłem, odstawiłem do ostygnięcia. Boczek pokroiłem na małe kawałki . Listki mięty opłukałem, osuszyłem, pokroiłem w wąskie paseczki. Na patelni rozgrzałem olej, podsmażyłem na nim płatki migdałowe i boczek (ok. 5 minut ). Ziemniaki obrałem, pokroiłem na plasterki. Na patelnie wrzuciłem kmin, kolendrę , gdy tylko ziarenka kminu zaczęły pękać. Następnie wsypałem słodką paprykę i sól, dodałem miętę, smażyłem ok. minuty. Włożyłem plasterki ziemniaków, smażyłem je w przyprawach przez 10 minut. Sałatkę podałem od razu na ciepło.