Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, proste i tanie, "sezon szparagowy" rozpoczęty...
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 156
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1869
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14619
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19680
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 156
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1869
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14619
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19680
Składniki
Miks sałat (wedle uznania) pół awokado obranego, pokrojonego w ćwiartki i skropionego cytryną, zielone szparagi ( podsmażone lub chwilę podgotowane, nie trzeba ich obierać, wystarczy odłamać zdrewniałe końce ) pokrojony szczypior z młodymi cebulkami. Wszystko skrapiamy oliwą z cytryną, posypujemy świeżo zmielonym pieprzem i solą morską. Na koniec jajo w koszulce (1 na porcję), które należy wybić do miseczki, następnie delikatnie wlać do garnka z gotującą lekko osoloną wodą z dodatkiem łyżki octu, mieszamy wodę tworząc wir, wlewamy jajo, które gotujemy około 1 minuty.
Całość można posypać startym parmezanem lub innym twardym, ostrzejszym w smaku serem. Doskonale smakuje z grzankami z masłem czosnkowym. Smacznego.