Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, proste i tanie, "sezon szparagowy" rozpoczęty...
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13264
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2595
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3743
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4755
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13264
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2595
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3743
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4755
Składniki
Miks sałat (wedle uznania) pół awokado obranego, pokrojonego w ćwiartki i skropionego cytryną, zielone szparagi ( podsmażone lub chwilę podgotowane, nie trzeba ich obierać, wystarczy odłamać zdrewniałe końce ) pokrojony szczypior z młodymi cebulkami. Wszystko skrapiamy oliwą z cytryną, posypujemy świeżo zmielonym pieprzem i solą morską. Na koniec jajo w koszulce (1 na porcję), które należy wybić do miseczki, następnie delikatnie wlać do garnka z gotującą lekko osoloną wodą z dodatkiem łyżki octu, mieszamy wodę tworząc wir, wlewamy jajo, które gotujemy około 1 minuty.
Całość można posypać startym parmezanem lub innym twardym, ostrzejszym w smaku serem. Doskonale smakuje z grzankami z masłem czosnkowym. Smacznego.