Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i sycąca sałatka ziemniaczana z pieczonym łososiem, jajkiem i sosem miodowo-musztardowym. Smacznie i zdrowo!
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3534
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 370
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1759
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3534
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 370
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1759
Składniki
Jajka gotujemy na twardo. Ziemniaki gotujemy w mundurkach lub po obraniu - jak wolicie. Po ugotowaniu, jeszcze ciepłe kroimy je w plasterki. Z jarmużu wycinamy twardy środek i kroimy liście w plasterki. Dodajemy do jeszcze ciepłych ziemniaków - jarmuż dzięki temu lekko zmięknie. Pozostawiamy do ostudzenia. Cebulę kroimy w półplasterki, pietruszkę siekamy, dodajemy do ziemniaków. Składniki na sos mieszamy i łączymy sos z warzywami. Dzielimy na 2 porcje. Na każdej układamy po 100g kawałków łososia, po 1,5 jajka. Całość dekorujemy musztardą francuską. Sałatka najlepiej smakuje schłodzona.