Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i sycąca sałatka ziemniaczana z pieczonym łososiem, jajkiem i sosem miodowo-musztardowym. Smacznie i zdrowo!
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 11753
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1299
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 39343
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 11753
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1299
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 39343
Składniki
Jajka gotujemy na twardo. Ziemniaki gotujemy w mundurkach lub po obraniu - jak wolicie. Po ugotowaniu, jeszcze ciepłe kroimy je w plasterki. Z jarmużu wycinamy twardy środek i kroimy liście w plasterki. Dodajemy do jeszcze ciepłych ziemniaków - jarmuż dzięki temu lekko zmięknie. Pozostawiamy do ostudzenia. Cebulę kroimy w półplasterki, pietruszkę siekamy, dodajemy do ziemniaków. Składniki na sos mieszamy i łączymy sos z warzywami. Dzielimy na 2 porcje. Na każdej układamy po 100g kawałków łososia, po 1,5 jajka. Całość dekorujemy musztardą francuską. Sałatka najlepiej smakuje schłodzona.