Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soliród, salicornia, szparagi morskie to roślina występująca na zasolonych terenach nadmorskich. Pasuje do ryb, makaronu, ziemniaków, sałatek. Soliród jest słony więc trzeba uważać z ilością dodawanej do potrawy soli.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 145
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 814
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 145
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 814
Składniki
Ziemniaki dokładnie wyszorować, większe pokroić na kawałki, ugotować w lekko osolonej wodzie. Odcedzić.
W międzyczasie czosnek pokroić w cienkie plasterki, wrzucić na rozgrzaną na sporej patelni oliwę, smażyć na niewielkim ogniu przez 2-3 minuty. Dodać soliród, smażyć razem kolejne 5 minut.
Ugotowane ziemniaki przełożyć na patelnię, dodać sporo świeżo zmielonego pieprzu i natkę pietruszki.
Przed podaniem sałatkę posypać otartą skórką cytrynową. Pysznie smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno.