Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soliród, salicornia, szparagi morskie to roślina występująca na zasolonych terenach nadmorskich. Pasuje do ryb, makaronu, ziemniaków, sałatek. Soliród jest słony więc trzeba uważać z ilością dodawanej do potrawy soli.
Białostocki amant to bogate w smaku ciasto kakaowo-kawowe przełożone delikatn...
Odsłon: 20339
Przepis dnia
Pieczone warzywa to dla mnie przebój tego roku - bardzo intensywne w smaku i...
Odsłon: 354
Pieczona papryka faszerowana mięsem wieprzowo-wołowym i ryżem do sprawdzony p...
Odsłon: 1054
Deser cappuccino to prawdziwa czekoladowo-kawowa uczta w pucharku. Kremowy mu...
Odsłon: 1320
Białostocki amant to bogate w smaku ciasto kakaowo-kawowe przełożone delikatn...
Odsłon: 20339
Przepis dnia
Pieczone warzywa to dla mnie przebój tego roku - bardzo intensywne w smaku i...
Odsłon: 354
Pieczona papryka faszerowana mięsem wieprzowo-wołowym i ryżem do sprawdzony p...
Odsłon: 1054
Deser cappuccino to prawdziwa czekoladowo-kawowa uczta w pucharku. Kremowy mu...
Odsłon: 1320
Składniki
Ziemniaki dokładnie wyszorować, większe pokroić na kawałki, ugotować w lekko osolonej wodzie. Odcedzić.
W międzyczasie czosnek pokroić w cienkie plasterki, wrzucić na rozgrzaną na sporej patelni oliwę, smażyć na niewielkim ogniu przez 2-3 minuty. Dodać soliród, smażyć razem kolejne 5 minut.
Ugotowane ziemniaki przełożyć na patelnię, dodać sporo świeżo zmielonego pieprzu i natkę pietruszki.
Przed podaniem sałatkę posypać otartą skórką cytrynową. Pysznie smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno.