Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soliród, salicornia, szparagi morskie to roślina występująca na zasolonych terenach nadmorskich. Pasuje do ryb, makaronu, ziemniaków, sałatek. Soliród jest słony więc trzeba uważać z ilością dodawanej do potrawy soli.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 1981
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421275
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2010
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 1981
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421275
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2010
Składniki
Ziemniaki dokładnie wyszorować, większe pokroić na kawałki, ugotować w lekko osolonej wodzie. Odcedzić.
W międzyczasie czosnek pokroić w cienkie plasterki, wrzucić na rozgrzaną na sporej patelni oliwę, smażyć na niewielkim ogniu przez 2-3 minuty. Dodać soliród, smażyć razem kolejne 5 minut.
Ugotowane ziemniaki przełożyć na patelnię, dodać sporo świeżo zmielonego pieprzu i natkę pietruszki.
Przed podaniem sałatkę posypać otartą skórką cytrynową. Pysznie smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno.