Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soliród, salicornia, szparagi morskie to roślina występująca na zasolonych terenach nadmorskich. Pasuje do ryb, makaronu, ziemniaków, sałatek. Soliród jest słony więc trzeba uważać z ilością dodawanej do potrawy soli.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7633
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 71
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 91
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1258176
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7633
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 71
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 91
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1258176
Składniki
Ziemniaki dokładnie wyszorować, większe pokroić na kawałki, ugotować w lekko osolonej wodzie. Odcedzić.
W międzyczasie czosnek pokroić w cienkie plasterki, wrzucić na rozgrzaną na sporej patelni oliwę, smażyć na niewielkim ogniu przez 2-3 minuty. Dodać soliród, smażyć razem kolejne 5 minut.
Ugotowane ziemniaki przełożyć na patelnię, dodać sporo świeżo zmielonego pieprzu i natkę pietruszki.
Przed podaniem sałatkę posypać otartą skórką cytrynową. Pysznie smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno.