Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nic tak ekspresowo nie robi się, jak kulinarne czyszczenie lodówki. Z takich wojaży bez trzymanki najsmaczniejsze potrawy wychodzą. Podstawowym składnikiem ,ofkors, jest ziemniak. Taki nasz, polski…no i oczywiście drugie skrzypce ogórek małosolny. Połączenie samo w sobie jest petardą! Żeby nie było, jak zwykle nic z lodówy nie marnuje się. Wędlina, której mało jemy, domagała się jej wykorzystania. No i mamy… Sałatkę. Takie proste i takie pyszne!
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15870
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4807
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 551
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15870
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4807
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 551
Składniki
Ziemniaki obieramy, kroimy w dużą kostkę, gotujemy w lekko osolonym wrzątku (później doprawimy ;) ). Studzimy. Dymki wraz ze szczypiorkiem, siekamy. Ogórki kroimy w plasterki. Wędlinę kroimy w paski. Wszystkie składniki ze sobą łączymy. Mieszamy z majonezem. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.