Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
No bo wiecie, ja tam lubię kogoś zaskakiwać, nie tylko smakiem, ale też teksturami. Tutaj aksamitne połączenie śmietany i pieczonej gruszki z rybą sprawdzi się i na bank zaskoczy śledziowych smakoszy. Szczególnie polecam na święta.
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1190
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4849
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1501
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1190
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4849
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1501
Składniki
W zależności od stopnia solanki, śledzie moczymy kilkukrotnie zmieniając wodę. Ja za zbyt słonymi nie przepadam, więc moczyłem około 1 godziny. Rybę kroimy w poprzeczne paski (około 1 cm). Gruszki obieramy, kroimy na ćwiartki, pieczemy 20 minut w 200°C. Przekładamy do wysokiego naczynia, miksujemy ze śmietaną. Dodajemy uprzednio namoczone i odcedzone, rodzynki. Całość mieszamy. Przekładamy do słoików i odstawiamy do lodówki na 2-3 dni.