Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śledzie w każdej wersji są dla nas idealne. Dodatki ważne są, połączenia słodkiego i słonego jak najbardziej wskazane. Zawsze dobieramy odpowiednie, sprawdzone już nie raz, produkty. Dzisiaj proponujemy wam idealny, świąteczny przepis na śledzika <3
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 3098
Przepis dnia
To proste i szybkie danie w sam raz na obiad dla osób lubiących delikatne mię...
Odsłon: 10253
Proponujemy błyskawiczny obiad dla zabieganych, czyli makaron spaghetti w pro...
Odsłon: 704
Podstawa każdej zupy i również zupa sama w sobie. Poniżej przepis na wywar z...
Odsłon: 84
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 3098
Przepis dnia
To proste i szybkie danie w sam raz na obiad dla osób lubiących delikatne mię...
Odsłon: 10253
Proponujemy błyskawiczny obiad dla zabieganych, czyli makaron spaghetti w pro...
Odsłon: 704
Podstawa każdej zupy i również zupa sama w sobie. Poniżej przepis na wywar z...
Odsłon: 84
Składniki
Filety ze śledzi osączamy z zalewy, moczymy w mleku przez godzinę. Wyjmujemy i osączamy papierowym ręcznikiem. W tym czasie cebule kroimy w piórka, dusimy pod przykryciem na rozgrzanym tłuszczu. Następnie dodajemy grzyby, rodzynki i koncentrat pomidorowy. Smażymy, bez pokrywki, by woda z grzybów odparowała. Studzimy. Do sosu dodajemy pokrojone filety ze śledzi, dokładnie mieszamy, przekładamy do miski i schładzamy w lodówce, by smaki się przegryzły. Wyjmujemy, kosztujemy i doprawiamy do smaku solą, pieprzem i ewentualne cukrem. Ponownie wstawiamy do lodówki. Podajemy min po godzinie, najlepiej, by stały całą noc w lodówce.