Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Surówka na niedzielę składa się wyłącznie z kilku składników. Jest chrupiąca, dobrze doprawiona i pasuje zarówno do dań mięsnych, jak i wegetariańskich. Wypróbuj ten przepis!
Prosty w przygotowaniu, puszysty i smaczny sernik. Sernik przygotowany na spo...
Odsłon: 125
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 562
Prosty w przygotowaniu, puszysty i smaczny sernik. Sernik przygotowany na spo...
Odsłon: 125
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 562
Składniki
Umyj i osusz kapustę, oczyść ją z uszkodzonych liści. Poszatkuj ostrym nożem na cienkie paski lub zetrzyj na tarce. Przełóż do dużej miski. Rzodkiewki umyj, oczyść z zielonych części, a następnie pokrój na taki sam kształt co kapustę.
Marchewki obierz, zetrzyj lub posiekaj w cienkie paski. Wszystkie warzywa dokładnie wymieszaj.
Teraz przygotuj sos, mieszając oliwę z sokiem z cytryny i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Dopraw go solą i pieprzem. Dodaj do surówki.