Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Surówka na niedzielę składa się wyłącznie z kilku składników. Jest chrupiąca, dobrze doprawiona i pasuje zarówno do dań mięsnych, jak i wegetariańskich. Wypróbuj ten przepis!
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 665
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1868
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 406
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 665
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1868
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 406
Składniki
Umyj i osusz kapustę, oczyść ją z uszkodzonych liści. Poszatkuj ostrym nożem na cienkie paski lub zetrzyj na tarce. Przełóż do dużej miski. Rzodkiewki umyj, oczyść z zielonych części, a następnie pokrój na taki sam kształt co kapustę.
Marchewki obierz, zetrzyj lub posiekaj w cienkie paski. Wszystkie warzywa dokładnie wymieszaj.
Teraz przygotuj sos, mieszając oliwę z sokiem z cytryny i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Dopraw go solą i pieprzem. Dodaj do surówki.