Do góry

Sałatki Przepis na:

Surówka z młodej kapusty z koperkiem

Surówka z młodej kapusty z koperkiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 147 Ocena: 2818

Dodano:

Odsłon: 4006

Smaczna i i pachnąca wiosną surówka z młodej kapusty. Koperek , szczypiorek, rzodkiewka wszystko w jednym. Warto zaserwować rodzinie do obiadu

Składniki

  • 1 główka młodej kapusty
  • 1 pęczek koperku 1 pęczek szczypiorku
  • 5 rzodkiewek 1 marchewka
  • mały kawałek pora
  • szczypta soli
  • 4 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka octu winnego jasnego pół łyżeczki cukru
5-6 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Surówka z młodej kapusty z koperkiem

Przygotowanie

  1. Kapustę szatkujemy lub drobno kroimy.

    Dodajemy stratą na grubych oczkach tarki marchewkę i pokrojonego w talarki pora.

    Szczypior koperek kroimy drobno. Nie dajemy jeszcze do kapusty..

    Rzodkiewkę ścieramy na tarce.


    Kapustę solimy mieszamy i zostawimy na kilka minut. Odciskamy i dodajemy pozostał składniki. wszystko łączymy.


    Przed podaniem dodajemy jogurt i ocet, cukier. Mieszamy i gotowe

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń