Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam surówki, które są proste i błyskawiczne w przygotowaniu, a do tego smaczne i wyraziste w smaku. Taka jest surówka z porem, kukurydzą i marchewką. Charakteru dodaje jej także sos z dodatkiem mojej ulubionej pikantnej, lekko słodkiej musztardy kremskiej. Surówka wspaniale komponuje się z daniami mięsnymi oraz rybnymi. Będzie także świetnym dodatkiem do tortilli. Przepis jest naprawdę prosty - warto spróbować! :)
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 37
Szybki obiad z łososiem z buraczkami na pure z batata. Uwielbiamy batata za s...
Odsłon: 66
Przepyszne i bardzo proste ciasto z ryżem preparowanym i masą krówkową. Lekki...
Odsłon: 72
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 111
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 37
Szybki obiad z łososiem z buraczkami na pure z batata. Uwielbiamy batata za s...
Odsłon: 66
Przepyszne i bardzo proste ciasto z ryżem preparowanym i masą krówkową. Lekki...
Odsłon: 72
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 111
Składniki
Por kroimy w półplasterki i przelewamy je gorącą wodą, aby były miększe i delikatniejsze w smaku. Kukurydzę odsączamy z zalewy, a marchewkę ścieramy na tarce o grubych oczkach. Majonez łączymy z musztardą, dodajemy do warzyw, doprawiamy solą oraz świeżo zmielonym pieprzem i dokładnie mieszamy. Surówkę wstawiamy do lodówki na min. godzinę dla odpowiedniego przejścia smaków i aromatów.
Dla "odchudzenia" surówki użyłam majonezu light, ale możemy użyć także tego klasycznego. Życzę smacznego!