Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam surówki, które są proste i błyskawiczne w przygotowaniu, a do tego smaczne i wyraziste w smaku. Taka jest surówka z porem, kukurydzą i marchewką. Charakteru dodaje jej także sos z dodatkiem mojej ulubionej pikantnej, lekko słodkiej musztardy kremskiej. Surówka wspaniale komponuje się z daniami mięsnymi oraz rybnymi. Będzie także świetnym dodatkiem do tortilli. Przepis jest naprawdę prosty - warto spróbować! :)
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 229
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9474
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 1006
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 229
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9474
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 1006
Składniki
Por kroimy w półplasterki i przelewamy je gorącą wodą, aby były miększe i delikatniejsze w smaku. Kukurydzę odsączamy z zalewy, a marchewkę ścieramy na tarce o grubych oczkach. Majonez łączymy z musztardą, dodajemy do warzyw, doprawiamy solą oraz świeżo zmielonym pieprzem i dokładnie mieszamy. Surówkę wstawiamy do lodówki na min. godzinę dla odpowiedniego przejścia smaków i aromatów.
Dla "odchudzenia" surówki użyłam majonezu light, ale możemy użyć także tego klasycznego. Życzę smacznego!