Do góry

Sałatki Przepis na:

Surówka z własnej ukiszonej kapusty.

Surówka z własnej ukiszonej kapusty.

Autor:

Przepisów i artykułów: 861 Ocena: 17328

Dodano:

Odsłon: 8449

Warto mieć taką swojską kapustkę,samo zdrowie,nie to co kupne kiszone octem. Polecam samemu ukisić,nie jest trudno:)

Składniki

  • kiszona kapusta ile potrzebujemy do obiadu
  • Cebula biała
  • Marchew
  • cukier do smaku
  • oliwka 1-2 łyżki
1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Surówka z własnej ukiszonej kapusty.

Przygotowanie

  1. Ukiszoną kapustę wraz z jej sokiem dać do miski.Mimo,że gdy kiszę kapustę i do kiszenia dodaję cebulę,marchew,kminek.
    to jednak by była bardziej wartościowa ,do takiej surówkij siekam cebulkę,marchew ucieram na grubych oczkach tarła.

    Dodać odrobinę cukru do smaku ,oraz oliwę ,wymieszać i zajadać.


    Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (21)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Maudie 18 stycznia 2018 Oj tak!Własna kiszona kapustka i zrobiona z niej surówka....PYCHA!I samo zdrowie:) Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Nevermore 18 stycznia 2018 Ja Wam coś powiem drogie Panie :)
Pamiętam, jak za dzieciaka u dziadków deptało się kapuchę w dużej beczce, takiej, że chyba 5 razy mógłbym się schować hehe.

Super pyszna kapusta, teraz sami w trochę mniejszych ilościach robimy z własnej kapusty w gliniaczkach lub kamionkach, miodzio :D
Odpowiedzi: 5 ▼

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

fafiatko 18 stycznia 2018 jak ukisisz kapuste to potem trzymasz w zimnie? bez dostpeu tlenu, czy pasteryzujesz do sloikow? Odpowiedzi: 8 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń