Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierwszy raz zetknąłem się z nią w artykule Mariusza Szczygła. Opis nie był bardzo precyzyjny, ale ponieważ autor wspominał coś o orgaźmie smakowym, bardzo mnie ten temat zainteresował. Po odtworzeniu kilku wersji i kilku własnych próbach mogę Wam przedstawić tę sałatkę. Nazwa pochodzi od miejscowości w Laosie. Składniki występujące w wielu innych sałatkach – wydawałoby się nic nadzwyczajnego. Dopiero ten laotański sos majonezowy w połączeniu z całą resztą powoduje, że nasze kubki smakowe przeżywają niezwykłe doznania. Warto więc zaserwować ją w tę wyjątkową sylwestrową noc...
Dzisiaj prosty przepis na knedel na parze. Przepis zaciągnęłam z thermomix -a...
Odsłon: 12
Prosta i łatwa do przygotowania zupa. Jest smaczna, zdrowa i sycąca.
Odsłon: 75
Delikatne mięso, z pysznym i aromatycznych sosem. Pyszne danie, nie tylko na...
Odsłon: 99
Dzisiaj prosty przepis na knedel na parze. Przepis zaciągnęłam z thermomix -a...
Odsłon: 12
Prosta i łatwa do przygotowania zupa. Jest smaczna, zdrowa i sycąca.
Odsłon: 75
Delikatne mięso, z pysznym i aromatycznych sosem. Pyszne danie, nie tylko na...
Odsłon: 99
Składniki
Sos majonezowy: 1. Żółtka z ugotowanych jajek umieściłem w blenderze, dodałem olej, sok z limonki, pieprz i sól, zmiksowałem aż do otrzymania jednolitej i co ważne płynnej konsystencji. 2. Dosłodziłem do smaku.
Przygotowanie sałatki: 1. Liście sałaty włożyłem do salaterki, polałem połową majonezu i wymieszałem. 2. Dodałem pokrojone warzywa. 3. Dodałem pokrojone w plastry białka z jajek. 4. Posypałem orzeszkami ziemnymi. 5. Zalałem resztą przygotowanego wcześniej sosu majonezowego.