Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeden z najprostszych przepisów na obiadową sałatkę. Stanowi doskonałe uzupełnienie potraw mięsnych. Szwedzką mizerię przygotowujemy z ogórków, śmietany, octu i przypraw. W przeciwieństwie od tradycyjnej polskiej mizerii w sałatce szwedzkiej możemy znaleźć cebulkę, niekiedy koperek oraz odrobię cukru.
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 443
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 5174
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3367
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 443
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 5174
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3367
Składniki
Ogórki umyj i pokrój na plasterki.
Cebulę pokrój w talarki i oprósz solą. Dodaj do miski z ogórkami. Składniki wymieszaj i odstaw na około 15 minut. Następnie odlej nagromadzoną wodę spod ogórków.
Szwedzką mizerię przypraw cukrem, octem jabłkowym, śmietaną, solą i pieprzem. Składniki wymieszaj.