Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjna polska sałatka jarzynowa z ugotowanych w mundurkach warzyw, połączonych majonezem. Pyszna klasyka. Danie, które łączy pokolenia. Smakuje u nas każdemu: dziadkom, rodzicom i wnukom. Do dzisiaj pamiętam jak rodzinnie szykowaliśmy ją przed praktycznie każdą imprezą :)
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326252
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12037
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16694
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5400
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326252
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12037
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16694
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5400
Składniki
Warzywa : ziemniaki, marchew, pietruszkę, seler umyć i ugotować w łupinkach, tak aby się nie rozgotowały. Jajka ugotować na twardo. Powyższe składniki, gdy przestygną obrać i pokroić w drobną kosteczkę. Dodać obrane i pokrojone również w kostkę ogórki i jabłko. Wszystko przełożyć do dużej miski. Dodać odsączony z zalewy groszek konserwowy, majonez i przyprawić do smaku solą oraz pieprzem. Sałatkę dokładnie wymieszać, przełożyć do salaterki i udekorować natką pietruszki. Przechowywać w lodówce.