Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Trochę inna sałatka Caprese.... Truskawki zamiast pomidorów, mięta zamiast bazylii.... Spróbujcie, pycha :)
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7566
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2600
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7566
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2600
Składniki
Truskawki umyć, usunąć szypułki, pokroić na kawałki, skropić octem balsamicznym i zostawić na około 10 minut.
Miętę, orzeszki pinii, szczyptę soli i oliwę zblendować lub utrzeć w moździerzu.
Mozzarellę porwać na kawałki, ułożyć na talerzu razem z truskawkami, ozdobić kleksami miętowego pesto, posypać świeżo zmielonym pieprzem.