Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Trochę inna sałatka Caprese.... Truskawki zamiast pomidorów, mięta zamiast bazylii.... Spróbujcie, pycha :)
 
         
         
         
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6030
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 1836
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6030
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 1836
 
         
         
                Składniki
Truskawki umyć, usunąć szypułki, pokroić na kawałki, skropić octem balsamicznym i zostawić na około 10 minut.
Miętę, orzeszki pinii, szczyptę soli i oliwę zblendować lub utrzeć w moździerzu.
Mozzarellę porwać na kawałki, ułożyć na talerzu razem z truskawkami, ozdobić kleksami miętowego pesto, posypać świeżo zmielonym pieprzem.