Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Trochę inna sałatka Caprese.... Truskawki zamiast pomidorów, mięta zamiast bazylii.... Spróbujcie, pycha :)
Placki z jabłkami przypominają nam smaki dzieciństwa. Są szybkie w przygotowa...
Odsłon: 3474
Odpowiednio przygotowany i podany soczysty melon będzie wspaniały na drugie ś...
Odsłon: 46
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 2834
Łatwy, szybki biszkopt, który zawsze się udaje. Niedrogie i proste składniki....
Odsłon: 161
Prosty krem z sera mascarpone i kremówki . Można nim przekładać i ozdabiać ci...
Odsłon: 121
Placki z jabłkami przypominają nam smaki dzieciństwa. Są szybkie w przygotowa...
Odsłon: 3474
Odpowiednio przygotowany i podany soczysty melon będzie wspaniały na drugie ś...
Odsłon: 46
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 2834
Łatwy, szybki biszkopt, który zawsze się udaje. Niedrogie i proste składniki....
Odsłon: 161
Prosty krem z sera mascarpone i kremówki . Można nim przekładać i ozdabiać ci...
Odsłon: 121
Składniki
Truskawki umyć, usunąć szypułki, pokroić na kawałki, skropić octem balsamicznym i zostawić na około 10 minut.
Miętę, orzeszki pinii, szczyptę soli i oliwę zblendować lub utrzeć w moździerzu.
Mozzarellę porwać na kawałki, ułożyć na talerzu razem z truskawkami, ozdobić kleksami miętowego pesto, posypać świeżo zmielonym pieprzem.