Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Sałatki są zdrowe, sałatki są kolorowe, można je na różne sposoby przygotować, można po prostu w kuchni eksperymentować. Ja sałatkę z popcornem z kaszy gryczanej przygotowałam i ze smakiem się nią zajadałam. Była prosta, zaskakująca, smaczna i chrupiąca.
mały rondelek, małe sitko metalowe
Świetna i zdrowa pasta do smarowania chleba. Pieczone warzywa i prażone pestk...
Odsłon: 58
Przepis na pyszne, pożywne i soczyste kotlety mielone z dodatkiem żółtej i cz...
Odsłon: 94
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 134
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 166
Krem przygotowany do ciasta kakaowo - kawowego. Krem bardzo smaczny , myślę ż...
Odsłon: 129
Świetna i zdrowa pasta do smarowania chleba. Pieczone warzywa i prażone pestk...
Odsłon: 58
Przepis na pyszne, pożywne i soczyste kotlety mielone z dodatkiem żółtej i cz...
Odsłon: 94
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 134
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 166
Krem przygotowany do ciasta kakaowo - kawowego. Krem bardzo smaczny , myślę ż...
Odsłon: 129
Składniki
Rada: można użyć gotowego tuńczyka z warzywami lub samego tuńczyka w oleju i dodać kilka oliwek, łyżkę kukurydzy, groszku. Mini marchewki na al dente ugotowane, na dno słoika poukładane, do tego tuńczyk (z puszki) z kukurydzą marchewką, groszkiem i czarnymi oliwkami dodany, z kiszonym ogórkiem pokrojonym w kostkę dodatkowo zmieszamy. Ugotowane jajka przepiórki, przekrojone na połowę też się w niej schowały, delikatnego smaku nadały. Całość popcornem z kaszy gryczanej przykryta, dzięki temu sałatka wyszła, chrupiąca, znakomita. Szczypiorek dodał wyrazistości, listki mięty, buraka, sałaty wiosennej lekkości.
JAK ZROBIĆ Popcorn z kaszy gryczanej? W garnku rozgrzewamy olej (tyle żeby można było zanurzyć kaszę w sitku ), w którym przygotujemy popcorn. Kaszę gryczaną (małymi porcjami) wsypujemy na sitko i wkładamy do gorącego oleju na kilka sekund (oleju musi być tyle, żeby cała kasza mogła się w nim zanurzyć). Kiedy kasza się upraży, przesypujemy ją na papierowy ręcznik, aby odsączyć z nadmiaru oleju, oprószamy solą.