Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Sałatki są zdrowe, sałatki są kolorowe, można je na różne sposoby przygotować, można po prostu w kuchni eksperymentować. Ja sałatkę z popcornem z kaszy gryczanej przygotowałam i ze smakiem się nią zajadałam. Była prosta, zaskakująca, smaczna i chrupiąca.
mały rondelek, małe sitko metalowe
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 10677
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 3932
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 42533
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 461
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 293
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 414
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 10677
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 3932
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 42533
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 461
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 293
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 414
Składniki
Rada: można użyć gotowego tuńczyka z warzywami lub samego tuńczyka w oleju i dodać kilka oliwek, łyżkę kukurydzy, groszku. Mini marchewki na al dente ugotowane, na dno słoika poukładane, do tego tuńczyk (z puszki) z kukurydzą marchewką, groszkiem i czarnymi oliwkami dodany, z kiszonym ogórkiem pokrojonym w kostkę dodatkowo zmieszamy. Ugotowane jajka przepiórki, przekrojone na połowę też się w niej schowały, delikatnego smaku nadały. Całość popcornem z kaszy gryczanej przykryta, dzięki temu sałatka wyszła, chrupiąca, znakomita. Szczypiorek dodał wyrazistości, listki mięty, buraka, sałaty wiosennej lekkości.
JAK ZROBIĆ Popcorn z kaszy gryczanej? W garnku rozgrzewamy olej (tyle żeby można było zanurzyć kaszę w sitku ), w którym przygotujemy popcorn. Kaszę gryczaną (małymi porcjami) wsypujemy na sitko i wkładamy do gorącego oleju na kilka sekund (oleju musi być tyle, żeby cała kasza mogła się w nim zanurzyć). Kiedy kasza się upraży, przesypujemy ją na papierowy ręcznik, aby odsączyć z nadmiaru oleju, oprószamy solą.