Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj przedstawię Wam bardzo świeży, lekki i orzeźwiający przepis na sałatkę pasterska pochodzącą z Turcji. Jest to sałatka składająca się z warzyw, które doskonale gaszą pragnienie czyli ogórka i pomidorów. Jednak to nie wszystko. Dodatkiem jest tutaj biała, cukrowa cebula ale także świeża mięta oraz pestki granatu. Warto dodać też łyżeczkę melasy z granatów. Bardzo fajnie podkręca smak cebuli. Sałatka sprawdzi się jako dodatek do kanapek, lunch do pracy a przede wszystkim do różnego rodzaju mięs.
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 863
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 420
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15238
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1868
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 863
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 420
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15238
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1868
Składniki
Pomidory myjemy, kroimy w drobną kostkę. Ogórka myjemy i również kroimy w drobną kostkę. Nie obieramy go ze skórki. Cebulę również kroimy w drobną skórkę. Wszystko razem mieszamy. Granat przekrawamy na pół. Płaską częścią kładziemy na dłoni i trzymamy ja nad miską z warzywami. Drewnianą łyżką uderzamy w owoc tak aby wyleciały nam wszystkie pestki.
Miętę rwiemy na mniejsze cześć. Szczypiorek oraz natkę siekamy. Dodajemy do warzyw i wszystko dokładnie mieszamy. Doprawiamy solą, pieprzem oraz melasą. Odstawiamy na 30 minut do lodówki.