Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka jest mega zdrowa, mnóstwo witamin i białko roślinne z fasoli. Jest to pomysł na wykorzystanie w kuchni czerwonego buraka. Przepis mam od teściowej.
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 372
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 51
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 396
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 825
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 372
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 51
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 396
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 825
Składniki
Zasada smacznej sałatki jest taka, że każdego składnika ma być mniej więcej po równo, poza cebulą. Ja kieruję się objętością puszki fasoli. Ugotowane warzywa kroimy w kostkę nie za drobną (fasola jest spora). Cebulę kroimy w półplasterki i szklimy na oleju. Do kiszonej kapusty dodajemy przestudzoną cebulę i pozostałe pokrojone warzywa. Przyprawiamy pieprzem i olejem lub oliwą kto co woli i mieszamy. U mnie jest to olej lniany lub rzepakowy. Najlepiej smakuje jak się przegryzie np. przez noc. Smacznego!