Do góry

Sałatki Przepis na:

Vinegret

Vinegret

Autor:

Przepisów i artykułów: 11 Ocena: 64

Dodano:

Odsłon: 1099

Sałatka jest mega zdrowa, mnóstwo witamin i białko roślinne z fasoli. Jest to pomysł na wykorzystanie w kuchni czerwonego buraka. Przepis mam od teściowej.

Składniki

  • 1 puszka fasoli białej lub czerwonej
  • 2-3 ugotowane marchewki
  • 3 ugotowane ziemniaki
  • 3-4 ugotowane buraki czerwone
  • 1 duża cebula
  • Kiszona kapusta
  • Olej lub oliwa
  • Pieprz
5-6 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Zasada smacznej sałatki jest taka, że każdego składnika ma być mniej więcej po równo, poza cebulą. Ja kieruję się objętością puszki fasoli.
    Ugotowane warzywa kroimy w kostkę nie za drobną (fasola jest spora). Cebulę kroimy w półplasterki i szklimy na oleju.
    Do kiszonej kapusty dodajemy przestudzoną cebulę i pozostałe pokrojone warzywa. Przyprawiamy pieprzem i olejem lub oliwą kto co woli i mieszamy. U mnie jest to olej lniany lub rzepakowy.
    Najlepiej smakuje jak się przegryzie np. przez noc.
    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń