Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś u mnie wiosenna sałatka z dressingiem klonowym. Klonowym? Hmm? Tak, właśnie. Muszę powiedzieć, że moje spojrzenie na dressing miodowo-musztardowy uległo diametralnej zmianie od kiedy zastąpiłam miód syropem klonowym! Niby mały szczegół, a zmiana ogromna. Miód też nie każdy lubi. Winny ocet zastąpiłam jabłkowym i wyszło całkiem nowe i smaczne połączenie. Tak mi zasmakowała ta sałatka, że robię już ją trzeci raz w tym tygodniu. Zapraszam do wypróbowania!
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1916
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3873
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3662
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 468
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1916
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3873
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3662
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 468
Składniki
Zaczynamy od przygotowania dressingu. Na dressing klonowy potrzeba: – 2 łyżki oliwy z oliwek (lub oleju rzepakowego) – 1 łyżka octu jabłkowego – 1 łyżka syropu klonowego (można zastapić miodem) – 1.5 łyżki musztardy – sól i pieprz do smaku Wszystkie składniki mieszamy i doprawiamy wedle uznania solą i pieprzem.
W miseczce układamy kolejno liście sałaty, plasterki jabłka, bekonu, żurawinę, orzechy, posypujemy serem kozim lub serem feta.
Ta da! Gotowe. A nie mówiłam, że ta sałatka jest błyskawiczna?