Do góry

Sałatki Przepis na:

Zielona sałata z tuńczykiem

Zielona sałata z tuńczykiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 80 Ocena: 2085

Dodano:

Odsłon: 7071

Sałatka jest zdrowa i naprawdę pyszna! Polecam!

Składniki

  • 1 Sałata lodowa
  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 1 puszka groszeku konserwowego
  • 1 Por
  • 4 ogórki konserwowe
  • 1 łyżka pestek słonecznika
  • 1 łyżka pestek dyni
  • 1/2 pęczka koperku
  • 1/2 pęczka natki pietruszki
  • 1/2 cytryny
  • sól
  • pieprz
  • oliwa
3-4 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Słonecznik i dynię uprażyć na patelni bez tłuszczu. Sałatę opłukać, osuszyć i porwać na kawałki, po czym przełożyć do miski. Ogórki konserwowe pokroić w półplasterki. Por oczyścić i pociąć w talarki. Do sałaty dodać ogórki, por oraz osączony z zalewy groszek i tuńczyka. Składniki skropić sokiem z cytryny i oliwą. Następnie dołożyć prażone pestki z dyni i słonecznika. Całość oprószyć solą oraz pieprzem i wymieszać. Koperek oraz natkę pietruszki opłukać ,suszyć i posiekać. Zieleninę dodać do sałatki, wymieszać. Przed podaniem sałatkę lekko schłodzić. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń