Sałatki Przepis na:
Przepisów i artykułów: 80 Ocena: 2212
Dodano: 27.09.2014
Odsłon: 7303
3-4 os. | 15 min | łatwe | przystępne |
Słonecznik i dynię uprażyć na patelni bez tłuszczu. Sałatę opłukać, osuszyć i porwać na kawałki, po czym przełożyć do miski. Ogórki konserwowe pokroić w półplasterki. Por oczyścić i pociąć w talarki. Do sałaty dodać ogórki, por oraz osączony z zalewy groszek i tuńczyka. Składniki skropić sokiem z cytryny i oliwą. Następnie dołożyć prażone pestki z dyni i słonecznika. Całość oprószyć solą oraz pieprzem i wymieszać. Koperek oraz natkę pietruszki opłukać ,suszyć i posiekać. Zieleninę dodać do sałatki, wymieszać. Przed podaniem sałatkę lekko schłodzić. Smacznego :)
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

monikagotuje 28 września 2014Zgłoś do usunięcia
Ciekawe połączenia;)4 Kto głosował? | Odpowiedz

BEATA1978 28 września 2014Zgłoś do usunięcia
Moje smaki :-)4 Kto głosował? | Odpowiedz