Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z zielonych warzyw z dodatkiem sera halloumi, do tego sos czosnkowy. To jest pyszne. Może nie wygląda zachęcająco, ale smakuje naprawdę dobrze. Przygotowanie nie zajmie Wam wiele czasu, bo to tylko kilka składników. Sprawdźcie przepis.
Szynka pieczona na Wielkanoc to przepis, który warto przetestować jeszcze prz...
Odsłon: 4719
Siekana kiełbasa z piersią indyka.
Odsłon: 64
Zapiekanka z łososiem i serkiem wiejskim to prosty pomysł na szybki i odżywcz...
Odsłon: 180
Ziemniaki chantilly to nic innego jak gładkie puree z dodatkiem bitej śmietan...
Odsłon: 70
Szynka pieczona na Wielkanoc to przepis, który warto przetestować jeszcze prz...
Odsłon: 4719
Siekana kiełbasa z piersią indyka.
Odsłon: 64
Zapiekanka z łososiem i serkiem wiejskim to prosty pomysł na szybki i odżywcz...
Odsłon: 180
Ziemniaki chantilly to nic innego jak gładkie puree z dodatkiem bitej śmietan...
Odsłon: 70
Składniki
Czosnek przecisnąć przez praskę do miseczki, dodać jogurt i majonez. Przyprawić solą i pieprzem. Wymieszać.
Brokuł ugotować. Następnie pokroić na małe kawałki i przełożyć do miski. Dodać szczypior, odsączone kapary i porwane na mniejsze kawałki liście sałaty. Wszystko delikatnie wymieszać. Ser halloumi pokroić w plastry i zgrillować po 2-3 minuty z każdej strony. Zrobiłam to na grillu elektrycznym, ale można podpiec go też na patelni. Gotowy ser ułożyć na wcześniej przygotowanych warzywach. Część sera powciskać głębiej do warzyw. Porcję sałatki przełożyć na talerz i polać sosem czosnkowym. Sałatkę podałam z grzankami.