Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z zielonych warzyw z dodatkiem sera halloumi, do tego sos czosnkowy. To jest pyszne. Może nie wygląda zachęcająco, ale smakuje naprawdę dobrze. Przygotowanie nie zajmie Wam wiele czasu, bo to tylko kilka składników. Sprawdźcie przepis.
Żeberka duszone to długo gotowane mięso, które po przygotowaniu rozpływają si...
Odsłon: 765
Trzy składniki tylko, a udka pyszne, nawet soli nie potrzeba, chyba, że ktoś...
Odsłon: 296
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 27847
Żeberka duszone to długo gotowane mięso, które po przygotowaniu rozpływają si...
Odsłon: 765
Trzy składniki tylko, a udka pyszne, nawet soli nie potrzeba, chyba, że ktoś...
Odsłon: 296
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 27847
Składniki
Czosnek przecisnąć przez praskę do miseczki, dodać jogurt i majonez. Przyprawić solą i pieprzem. Wymieszać.
Brokuł ugotować. Następnie pokroić na małe kawałki i przełożyć do miski. Dodać szczypior, odsączone kapary i porwane na mniejsze kawałki liście sałaty. Wszystko delikatnie wymieszać. Ser halloumi pokroić w plastry i zgrillować po 2-3 minuty z każdej strony. Zrobiłam to na grillu elektrycznym, ale można podpiec go też na patelni. Gotowy ser ułożyć na wcześniej przygotowanych warzywach. Część sera powciskać głębiej do warzyw. Porcję sałatki przełożyć na talerz i polać sosem czosnkowym. Sałatkę podałam z grzankami.