Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z zielonych warzyw z dodatkiem sera halloumi, do tego sos czosnkowy. To jest pyszne. Może nie wygląda zachęcająco, ale smakuje naprawdę dobrze. Przygotowanie nie zajmie Wam wiele czasu, bo to tylko kilka składników. Sprawdźcie przepis.
Zabielenie zupy serkiem topionym świetnie podkreśla smak fasolki a i osoby z...
Odsłon: 1686
Dziś papryka faszerowana ryżem z pieczarkami i paroma innymi dodatkami. Upiek...
Odsłon: 919
Polecam bardzo smaczny i prosty w przygotowaniu sernik, tym razem z brzoskwin...
Odsłon: 2185
Błyskawiczna, gorąca, domowa przekąska! Tylko piętnaście minut! Składniki dos...
Odsłon: 1891
Zabielenie zupy serkiem topionym świetnie podkreśla smak fasolki a i osoby z...
Odsłon: 1686
Dziś papryka faszerowana ryżem z pieczarkami i paroma innymi dodatkami. Upiek...
Odsłon: 919
Polecam bardzo smaczny i prosty w przygotowaniu sernik, tym razem z brzoskwin...
Odsłon: 2185
Błyskawiczna, gorąca, domowa przekąska! Tylko piętnaście minut! Składniki dos...
Odsłon: 1891
Składniki
Czosnek przecisnąć przez praskę do miseczki, dodać jogurt i majonez. Przyprawić solą i pieprzem. Wymieszać.
Brokuł ugotować. Następnie pokroić na małe kawałki i przełożyć do miski. Dodać szczypior, odsączone kapary i porwane na mniejsze kawałki liście sałaty. Wszystko delikatnie wymieszać. Ser halloumi pokroić w plastry i zgrillować po 2-3 minuty z każdej strony. Zrobiłam to na grillu elektrycznym, ale można podpiec go też na patelni. Gotowy ser ułożyć na wcześniej przygotowanych warzywach. Część sera powciskać głębiej do warzyw. Porcję sałatki przełożyć na talerz i polać sosem czosnkowym. Sałatkę podałam z grzankami.