Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z zielonych warzyw z dodatkiem sera halloumi, do tego sos czosnkowy. To jest pyszne. Może nie wygląda zachęcająco, ale smakuje naprawdę dobrze. Przygotowanie nie zajmie Wam wiele czasu, bo to tylko kilka składników. Sprawdźcie przepis.
Polewa na piernik zawsze świetnie dopełnia smak korzennego ciasta. Gładka, kr...
Odsłon: 36
Ostatnio w gotowaniu idę na łatwiznę i szukam sposobów na to, jak szybko przy...
Odsłon: 32
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 664
Idealna na różne imprezy, święta czy kolację.
Odsłon: 146
Polewa na piernik zawsze świetnie dopełnia smak korzennego ciasta. Gładka, kr...
Odsłon: 36
Ostatnio w gotowaniu idę na łatwiznę i szukam sposobów na to, jak szybko przy...
Odsłon: 32
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 664
Idealna na różne imprezy, święta czy kolację.
Odsłon: 146
Składniki
Czosnek przecisnąć przez praskę do miseczki, dodać jogurt i majonez. Przyprawić solą i pieprzem. Wymieszać.
Brokuł ugotować. Następnie pokroić na małe kawałki i przełożyć do miski. Dodać szczypior, odsączone kapary i porwane na mniejsze kawałki liście sałaty. Wszystko delikatnie wymieszać. Ser halloumi pokroić w plastry i zgrillować po 2-3 minuty z każdej strony. Zrobiłam to na grillu elektrycznym, ale można podpiec go też na patelni. Gotowy ser ułożyć na wcześniej przygotowanych warzywach. Część sera powciskać głębiej do warzyw. Porcję sałatki przełożyć na talerz i polać sosem czosnkowym. Sałatkę podałam z grzankami.