Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z zielonych warzyw z dodatkiem sera halloumi, do tego sos czosnkowy. To jest pyszne. Może nie wygląda zachęcająco, ale smakuje naprawdę dobrze. Przygotowanie nie zajmie Wam wiele czasu, bo to tylko kilka składników. Sprawdźcie przepis.
Jeżeli jesteście fanami ziemniaczków, musicie spróbować tych krokietów. :D Do...
Odsłon: 324
Przepis przywiozłam od rodziny z Borysławic. Pączki z tego przepisu są wyjątk...
Odsłon: 124
Delikatne, rogaliki z powidłami to klasyka, która nigdy nie wychodzi z mody....
Odsłon: 36871
Jeżeli jesteście fanami ziemniaczków, musicie spróbować tych krokietów. :D Do...
Odsłon: 324
Przepis przywiozłam od rodziny z Borysławic. Pączki z tego przepisu są wyjątk...
Odsłon: 124
Delikatne, rogaliki z powidłami to klasyka, która nigdy nie wychodzi z mody....
Odsłon: 36871
Składniki
Czosnek przecisnąć przez praskę do miseczki, dodać jogurt i majonez. Przyprawić solą i pieprzem. Wymieszać.
Brokuł ugotować. Następnie pokroić na małe kawałki i przełożyć do miski. Dodać szczypior, odsączone kapary i porwane na mniejsze kawałki liście sałaty. Wszystko delikatnie wymieszać. Ser halloumi pokroić w plastry i zgrillować po 2-3 minuty z każdej strony. Zrobiłam to na grillu elektrycznym, ale można podpiec go też na patelni. Gotowy ser ułożyć na wcześniej przygotowanych warzywach. Część sera powciskać głębiej do warzyw. Porcję sałatki przełożyć na talerz i polać sosem czosnkowym. Sałatkę podałam z grzankami.