Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak się okazuje, przygotowanie pysznych pączków nie musi być ani drogie, anie...
Odsłon: 1701
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2241
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 47
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 132
Smaczne, proste i szybkie ciasto, z którym poradzi sobie każda początkująca g...
Odsłon: 1342
Jak się okazuje, przygotowanie pysznych pączków nie musi być ani drogie, anie...
Odsłon: 1701
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2241
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 47
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 132
Smaczne, proste i szybkie ciasto, z którym poradzi sobie każda początkująca g...
Odsłon: 1342
Składniki
Wymieszałam żółtko z musztardą. Do majonezu preferuje używać widelca, majonez wtedy jest bardzo gęsty, ale pewnie każdy ma swoją metodę.
Użyłam najzdrowszego oleju rzepakowego. Wkapywałam go do masy i ciągle mieszałam.
Majonez będzie żółciutki. Trzeba dodać szczyptę soli i ewentualnie parę kropel octu do smaku.
Dodałam spirulinę, można użyć barwnika spożywczego.
Ugotowane jaja, 8 minut od zagotowania, przekroiłam w poprzek na pół. Zrobiłam farsz z filecikami anchovies. Do wyjętych Żółtek dodałam majonez, łyżkę śmietany, 4 fileciki i pieprz. Masą roztarłam. Dodałam jeszcze trochę posiekanego szczypiorku.
Farsz nałożyłam do jaj i ułożyłam je na półmisku.
Jajka udekorowałam pieprzem i czerwoną papryką. Majonez wycisnęłam przez torebkę foliową z końcówką do dekoracji. Z żółtego i białego majonezu zrobiłam kwiatki.
:D