Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla dziecka nuda w kuchni i jedzenie ciągle tych samych rzeczy bywa męczące. Dlatego propozycja na dziś to Amerykańskie Naleśniki. Smakują dużym i małym.
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 36
Szybki obiad z łososiem z buraczkami na pure z batata. Uwielbiamy batata za s...
Odsłon: 65
Przepyszne i bardzo proste ciasto z ryżem preparowanym i masą krówkową. Lekki...
Odsłon: 72
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 111
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 36
Szybki obiad z łososiem z buraczkami na pure z batata. Uwielbiamy batata za s...
Odsłon: 65
Przepyszne i bardzo proste ciasto z ryżem preparowanym i masą krówkową. Lekki...
Odsłon: 72
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 111
Składniki
Masło rozpuszczam w rondelku i odstawiam do przestudzenia. W jednej misce mieszam mąkę z sodą, cukrem, solą i proszkiem do pieczenia.
W drugiej misce mieszam maślankę z jajkiem i przestudzonym masłem. Następnie łączę suche składniki z mokrymi. Tak powstałe ciasto odstawiam do lodówki na godzinę.
Po tym czasie na dobrze rozgrzanej patelni smażę nieduże placki z obu stron na złoty kolor. Propozycja podania na zdjęciu z konfiturą śliwkowo - czekoladową