Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne bułeczki z suszonymi pomidorami :)
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8277
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 453
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8277
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 453
Składniki
Zaczyn :Drożdże z miodem i wodą dokładnie wymieszać i odstawić na 15 min. Suszone pomidory pokroić w paseczki lub kostkę. Wymieszać wszystkie składniki dodając zaczyn i wyrabiać ciasto ok 10-15 min.Przykryć i odstawić do wyrośnięcia na 15 minut.
Wyrośnięte ciasto podzielić na 6-8 części i formować bułki a następnie ułożyć je na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Odstawić do wyrośnięcia na ok 40 minut a po tym czasie wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 st i piec 25 minut.Smacznego:)