Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czarnuszka to częsty dodatek do domowego pieczywa. I wcale nie dziwi ten fakt, ponieważ dodatek czarnuszki sprawia, że pieczywo ciekawie wygląda i jeszcze lepiej smakuje.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 169
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4375
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11890
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6779
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5592
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 169
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4375
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11890
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6779
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5592
Składniki
Drożdże skruszyć do miski, zasypać cukrem i poczekać aż się rozpuszczą. Następnie dodać kilka łyżek mleka i mąki, wymieszać i zaczyn odstawić an kilkanaście minut aż "ruszy". Następnie dodać pozostałe składniki, wymieszać. Na końcu dodać czarnuszkę i wyrobić ciasto drożdżowe.
Gotowe przykryć i odstawić w ciepłe miejsce do podwojenia objętości. Wyrośnięte podzielić na równe części ( u mnie 10 szt) i przenieść na blachę wyłożona papierem do pieczenia. Pozostawić na kwadrans do napuszenia. Następnie posmarować jajem roztrzepanym z mlekiem i posypać czarnuszką.
Piec w temp. 220 stopni przez ok. 20 -25 min. Smacznego!