Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciąg dalszy domowych wypieków Tym razem bułki czosnkowe, pyszne, smaczne bo domowe :)
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 58
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 3637
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 108
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 58
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 3637
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 108
Składniki
Mąkę przesiać dodać wszystkie składniki i wyrobić ciasto. Przekładamy do miski i przykrywamy ściereczka i odstawiamy w ciepłe miejsce aż podwoi objętość. Po tym czasie dzielimy ciasto na równe części i z każdej formujemy podłużna bułeczkę. Układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, przykrywamy i odstawiamy na 30 minut w ciepłe miejsce.
Miękkie masło miksujemy z czosnkiem, pietruszką i solą ziołową Wyrośnięte bułeczki smarujemy jajkiem roztrzepanym z mlekiem. Nacinamy do połowy i w środek wyciskamy masło. Pieczemy około 15 minut w 180 stopniach.