Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne bułeczki o wspaniałym kolorze z dodatkiem pomidorów, które nadają im wyjątkowy smak. Doskonałe nawet z samym masłem, smakują wyśmienicie z mozzarellą :)
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2388
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3556
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4373
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74548
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2388
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3556
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4373
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74548
Składniki
Zaczyn Drożdże razem z miodem rozpuszczamy w 5 łyżkach ciepłej wody i odstawiamy na 15 min.
Ciasto Suszone pomidory kroimy w paski i mieszamy razem z pozostałymi składnikami. Dodajemy zaczyn i wyrabiamy ciasto. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia na 15 min.
Ciasto dzielimy na 8 części. Dłonie posypujemy mąką i formujemy 8 bułeczek. Układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, lekko nacinamy na górze i pozostawiamy na kolejne 40 minut do wyrośnięcia. Pieczemy 25 minut w 200 stopniach.