Do góry

Śniadania Przepis na:

Bułki z suszonymi pomidorami

Bułki z suszonymi pomidorami

Autor:

Przepisów i artykułów: 274 Ocena: 2399

Dodano:

Odsłon: 1690

Pyszne bułeczki o wspaniałym kolorze z dodatkiem pomidorów, które nadają im wyjątkowy smak. Doskonałe nawet z samym masłem, smakują wyśmienicie z mozzarellą :)

Składniki

  • Mąka - 600 g
  • Drożdże - 30 g
  • Suszone pomidory - 100 g
  • Masło - 40 g
  • Koncentrat pomidorowy - 100 g
  • Ciepła woda - 1/2 szkl.
  • Sól - 1,5 łyżeczki
  • Pieprz kajeński - szczypta
  • Miód - 1 łyżeczka
> 6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Bułki z suszonymi pomidorami

Przygotowanie

  1. Zaczyn

    Drożdże razem z miodem rozpuszczamy w 5 łyżkach ciepłej wody i odstawiamy na 15 min.

  2. Ciasto

    Suszone pomidory kroimy w paski i mieszamy razem z pozostałymi składnikami. Dodajemy zaczyn i wyrabiamy ciasto. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia na 15 min.

  3. Ciasto dzielimy na 8 części. Dłonie posypujemy mąką i formujemy 8 bułeczek. Układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, lekko nacinamy na górze i pozostawiamy na kolejne 40 minut do wyrośnięcia. Pieczemy 25 minut w 200 stopniach.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń