Śniadania Przepis na:
Przepisów i artykułów: 45 Ocena: 303
Dodano: 28.01.2018
Odsłon: 22663
3-4 os. | > 60 min | łatwe | przystępne |
Robimy zaczyn z drożdży:
- pokruszone drożdże zalewamy 2 łyżkami wody, dodajemy cukier,dokładnie mieszamy i odstawiamy na 10 min aż zaczną "pracować"
- do miski wsypujemy obydwie mąki, sól, siemię lniane i otręby, mieszamy
- wlewamy olej i zaczyn drożdżowy oraz wodę (ja daję wodę w temperaturze pokojowej)
- mieszamy łyżką aż wszystkie składniki się połączą.
- rozgrzewamy piekarnik do 200 stopni
- przekładamy ciasto do blaszki "keksówki" (jeśli musicie wyłóżcie blaszkę papierem do pieczenia)
- pozwalamy mu trochę podrosnąć
- pieczemy chleb 1 godz w 200 stopniach
Po upieczeniu wyjmujemy na kratę i pozwalamy mu ostygnąć.
Smacznego :)
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

Maudie 28 stycznia 2018Zgłoś do usunięcia
Co jakiś czas robię podobny.Jest szybki,bez wyrabiania i bardzo smaczny:)0 Kto głosował? | Odpowiedz