Śniadania Przepis na:
5-6 os. | > 60 min | średnie | tanie |
Do dużej miski wsypujemy mąkę pszenną i żytnią. Wodę podgrzewamy w kuchence mikrofalowej na 20 sek.Drożdże zalewamy odrobiną wody podgrzanej i czekamy aż zaczną się aktywować.
Całość wlewamy do miski.Mikserem wyrabiamy ciasto do uzyskania gładkiej masy.
Odstawiamy na 1 godz pod przykryciem .Po godzinie ciasto musimy poskładać do środka z każdej strony,ponownie odstawiamy do wyrośnięcia. Chleb wstawiamy do zimnego piekarnika na sam spód pieczemy 250 stopni góra/dół przez 1 godz i 10 min.
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

Maudie 26 czerwca 2020Zgłoś do usunięcia
Domowy-pycha:)1 Kto głosował? | Odpowiedz