Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nieco inny pomysł na śniadanie- smaczny i chrupiący:)
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 67499
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1852
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 67499
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1852
Składniki
Chleb tostowy opiekłam na chrupko w opiekaczu.
Jajka upiekłam w formie na muffiny: 2 komory teflonowej formy wysmarowałam olejem, wlałam do nich jajka, lekko osoliłam i zapiekałam przez 10 minut w 180 stopniach na termoobiegu - przykryte folią aluminiową. Miały wyjść półpłynne, ale najwyraźniej nie wyczułam swojego piekarnika (po 8 minutach białko nie było jeszcze dobrze ścięte, a po 10 żółtko już było całkowicie ścięte, więc myślę, że następnym razem nastawię je na 9 minut i zobaczymy jak wyjdzie).
Na chrupiący chlebek ułożyłam ser i wędlinę, doprawiłam czosnkiem i oregano i wstawiłam na 2 minuty do piekarnika, by ser się rozpuścił (można też wstawić do mikrofalówki).
Jajka wyjęłam z formy i włożyłam między kromki tostowe, przekroiłam na trójkąty i gotowe. Do tostów nie był potrzebny żaden sos, a wyszły pyszne i chrupiące. Polecam:)