Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nieco inny pomysł na śniadanie- smaczny i chrupiący:)
Dzisiaj nasze kotlety będą dedykowane wnukom, które nie przepadają za czosnki...
Odsłon: 4906
Przepis na pyszną, zdrową i pożywną sałatkę z makaronem pełnoziarnistym oraz...
Odsłon: 161
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 45
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Dzisiaj nasze kotlety będą dedykowane wnukom, które nie przepadają za czosnki...
Odsłon: 4906
Przepis na pyszną, zdrową i pożywną sałatkę z makaronem pełnoziarnistym oraz...
Odsłon: 161
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 45
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Składniki
Chleb tostowy opiekłam na chrupko w opiekaczu.
Jajka upiekłam w formie na muffiny: 2 komory teflonowej formy wysmarowałam olejem, wlałam do nich jajka, lekko osoliłam i zapiekałam przez 10 minut w 180 stopniach na termoobiegu - przykryte folią aluminiową. Miały wyjść półpłynne, ale najwyraźniej nie wyczułam swojego piekarnika (po 8 minutach białko nie było jeszcze dobrze ścięte, a po 10 żółtko już było całkowicie ścięte, więc myślę, że następnym razem nastawię je na 9 minut i zobaczymy jak wyjdzie).
Na chrupiący chlebek ułożyłam ser i wędlinę, doprawiłam czosnkiem i oregano i wstawiłam na 2 minuty do piekarnika, by ser się rozpuścił (można też wstawić do mikrofalówki).
Jajka wyjęłam z formy i włożyłam między kromki tostowe, przekroiłam na trójkąty i gotowe. Do tostów nie był potrzebny żaden sos, a wyszły pyszne i chrupiące. Polecam:)