Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto francuskie z kiełbasą i serem
Polewa na piernik zawsze świetnie dopełnia smak korzennego ciasta. Gładka, kr...
Odsłon: 31
Ostatnio w gotowaniu idę na łatwiznę i szukam sposobów na to, jak szybko przy...
Odsłon: 32
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 664
Idealna na różne imprezy, święta czy kolację.
Odsłon: 133
Polewa na piernik zawsze świetnie dopełnia smak korzennego ciasta. Gładka, kr...
Odsłon: 31
Ostatnio w gotowaniu idę na łatwiznę i szukam sposobów na to, jak szybko przy...
Odsłon: 32
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 664
Idealna na różne imprezy, święta czy kolację.
Odsłon: 133
Składniki
Nasmaruj naczynie do pieczenia olejem roślinnym. Włożyć część ciasta francuskiego do naczynia do pieczenia. Na wierzch z tartym twardym serem. Rozłóż ciasto szczelinami na wierzchu. Przełóż każdą kiełbasę przez ciasto w szachownicę. Posmarować żółtkiem, posypać sezamem. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 35 minut.