Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetny smak, wygląd i zapach. Takie focaccie powstają z resztek warzyw.
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35746
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1223
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1762
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6054
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35746
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1223
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1762
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6054
        
        
                Składniki
Drożdże rozpuścić w wodzie. Do miski przesiać mąkę, dodać drożdże rozmieszane z wodą, sól i olej. Wymieszać do połączenia się składników. Miskę przykryć i odstawić do wyrośnięcia na ok. 60 minut. Następnie ciasto zagnieść na blacie podsypanym mąką. Ciasto przełożyć na papier do pieczenia i palcami uformować placek grubości ok. 1-1,5 cm. Z warzyw ułożyć wizerunek damy z kwiatami. Tułów zaznaczyłam jadalnym flamastrem. Przykryć i odstawić na ok. 20 minut. Wymieszać wszystkie składniki na solankę. Focaccię z warzywami posmarować solanką. Piec w 220 C przez ok. 20 minut. Do lekkiego zrumienienia.