Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Włoska focaccia w moim wydaniu. Użyłam pozostałości papryki, nic się nie marnuje.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1379
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113608
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1379
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113608
Składniki
Drożdże rozpuścić w wodzie. Do miski przesiać mąkę, dodać posiekane igły rozmarynu, drożdże rozmieszane z wodą, sól i olej. Wymieszać do połączenia się składników. Miskę przykryć i odstawić do wyrośnięcia na ok. 60 minut. Następnie ciasto zagnieść na blacie podsypanym mąką. Ciasto przełożyć na papier do pieczenia i palcami uformować placek grubości ok. 1-1,5 cm. Przykryć i odstawić na ok. 30 minut. Paprykę pokroić w kostkę. Wymieszać wszystkie składniki na solankę. W wyrośnięte ciasto wcisnąć kawałki papryki, całość posmarować solanką. Piec w 220 C przez ok. 25 minut. Do lekkiego zrumienienia.