Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest pora śniadaniowa, więc zaczynamy od śniadania. Dzisiaj wprowadzimy trochę słonecznej Italii i taka właśnie nazwa.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34169
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1381
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113608
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34169
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1381
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113608
Składniki
Kroimy bułkę na kawałki, mogą być cienkie lub grubsze. Ja wybrałe te grubsze.
Następnie, grzanki smarujemy oliwą i posypujemy tymiankiem.
Wcześnej przygotowujemy pesto oraz mozzarellę. Pesto można zrobić samemu lub kupić ja użyłem już zakupione.
Mozzarellę użyłem w kulkach, więc pokroiłem kulki na połówki tak jak na zdjęciu.
Wstawiamy grzanki do piekarnika i opiekamy z góry. Możemy podgrzać by grzanki były ciepłe to będzie krótszy czas, ale możemy przypiec więc wtedy będzie dłużej. Jak mamy to już za sobą to smarujemy ciepłe grzanki pesto i kładziemy na nie pocięte kulki sera. I tak oto mamy smaczne i szybkie śniadanie pachące słoneczną Italią. Smacznego