Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest pora śniadaniowa, więc zaczynamy od śniadania. Dzisiaj wprowadzimy trochę słonecznej Italii i taka właśnie nazwa.
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 1241
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11180
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 4035
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1394
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 1241
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11180
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 4035
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1394
Składniki
Kroimy bułkę na kawałki, mogą być cienkie lub grubsze. Ja wybrałe te grubsze.
Następnie, grzanki smarujemy oliwą i posypujemy tymiankiem.
Wcześnej przygotowujemy pesto oraz mozzarellę. Pesto można zrobić samemu lub kupić ja użyłem już zakupione.
Mozzarellę użyłem w kulkach, więc pokroiłem kulki na połówki tak jak na zdjęciu.
Wstawiamy grzanki do piekarnika i opiekamy z góry. Możemy podgrzać by grzanki były ciepłe to będzie krótszy czas, ale możemy przypiec więc wtedy będzie dłużej. Jak mamy to już za sobą to smarujemy ciepłe grzanki pesto i kładziemy na nie pocięte kulki sera. I tak oto mamy smaczne i szybkie śniadanie pachące słoneczną Italią. Smacznego