Do góry

Śniadania Przepis na:

Jajecznica z orzechami włoskimi i szampanem

Jajecznica z orzechami włoskimi i szampanem

Autor:

Przepisów i artykułów: 344 Ocena: 2157

Dodano:

Odsłon: 1306

Wycieczka po Europie na talerzu. Francuski szampan lub inne ulubione wino musujące połączone z orzechami włoskimi i jajkami od szczęśliwych kur tworzą zaskakująco pyszne połączenie.

Składniki

  • 10 jajek od szczęśliwych kur
  • 2 łyżki szampana, prossceco lub cavy
  • 100 g orzechów włoskich
  • 2 łyżki masła
  • sól morska
  • natka pietruszki
  • kilka plasterków cytryny
  • rukola
3-4 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Jajecznica z orzechami włoskimi i szampanem

Przygotowanie

  1. Jajka mieszamy z drobno posiekanymi orzechami oraz szampanem. Na patelni topimy masło. Jajka wlewamy na patelnię i smażymy do ulubionego stopnia wysmażenia. Pod koniec smażenia solimy.

    Jajecznicę podajemy na listkach rukoli, posypaną listkami natki pietruszki i plasterkiem cytryny.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń