Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta i szybka jajecznica z wędzoną makrelą, smażona na maśle. Pulchna jajecznica, w dużych kawałkach, z dodatkiem słodkiej śmietanki i posiekanego szczypiorku, doprawiona świeżo zmielonym pieprzem. Idealna jajecznica z rybą wędzoną - najlepsza z kromką świeżego pieczywa i pomidorami.
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 676
Zupa ogonowa to jedno z klasycznych to dań kuchni polskiej, które z powodzeni...
Odsłon: 75605
Zdrowa, smaczna sałatka śniadaniowa.
Odsłon: 1638
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 676
Zupa ogonowa to jedno z klasycznych to dań kuchni polskiej, które z powodzeni...
Odsłon: 75605
Zdrowa, smaczna sałatka śniadaniowa.
Odsłon: 1638
Składniki
Świeże jaja umyć, wybić do miseczki, rozmieszać ze śmietanką (lub mlekiem), odrobinę posolić.
Podzielone na kawałki mięso wędzonej makreli ogrzać szybko na stopionym maśle.
Do wędzonej ryby wlać rozmieszane ze śmietanką jajka - podgrzewać razem, mieszając ostrożnie, aby jajecznica była w dużych i pulchnych kawałkach, posypać posiekanym szczypiorkiem. Należy uważać, aby jajka nie ścięły się zbyt mocno - jajecznica powinna być delikatna i mięciutka. Gotową jajecznicę z wędzoną makrelą wyłożyć na ogrzaną salaterkę i zaraz podawać. Oprószyć świeżo zmielonym pieprzem. Smacznego :)