Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 53
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 83
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5943
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 88
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 53
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 83
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5943
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 88
Składniki
Brokuły ugotować wg przepisu na opakowaniu. Wyłożyć na sito, żeby obciekły i wystygły. Jajka ugotowane na twardo. obrać ze skorupek i przekroić w poprzek, w ząbki, tak żeby powstał kapturek. Wyjąć żółtka. W miseczce rozetrzeć widelcem brokuły i żółtka. Dodać pieprz młotkowany z kolendrą i szczyptę soli. Masę nałożyć do białka. Można łyżeczką, ale można użyć rękawa cukierniczego. Przyłożyć drugą część białka i docisnąć. Można udekorować wg fantazji. Np. zrobić oczy z ziela angielskiego i dziobki z marchewki. Mamy gotowe pisklaki. Smacznego, miłej zabawy.