Do góry

Śniadania Przepis na:

Kasza kukurydziana roll z filetem z kurczaka i grzybami

Kasza kukurydziana roll z filetem z kurczaka i grzybami

Autor:

Przepisów i artykułów: 67 Ocena: 263

Dodano:

Odsłon: 196

Kasza kukurydziana roll z filetem z kurczaka i grzybami

Składniki

  • grys kukurydziany - 300 gr.
  • mleko - 200 ml
  • woda - 700 ml.
  • jajko - 1 szt.
  • marchewki - 2 szt.
  • cebula - 1 szt.
  • pieczarki - 5 szt.
  • filet z kurczaka - 150 gr.
  • ser feta - 150 gr.
  • Sól , pieprz, zioła
5-6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Kasza kukurydziana roll z filetem z kurczaka i grzybami

Przygotowanie

  1. Kaszę kukurydzianą wlać do wrzącej wody, mieszając drewnianą łopatką, aby nie powstały grudki.
    Dodaj mleko, również dobrze mieszając.

    Gdy owsianka trochę zgęstnieje, dodać jajko i dokładnie ubijać łopatką.
    Pozostaw w ogniu, aby zagotować do maksymalnej gęstości.

    W sumie kasza kukurydziana powinna gotować się około 20 minut.
    W międzyczasie posiekaj cebulę, pieczarki, filet z kurczaka, zetrzyj marchewkę.
    Cebulę z grzybami włożyć na rozgrzaną patelnię i trochę podsmażyć, dodać tam filet z kurczaka, po marchewkach.
    Gulasz do miękkości.

    Przygotowaną owsiankę kukurydzianą przełóż na talerz, aby ostygła do ciepłej masy.
    Następnie ułóż go na pergaminie, przykryj nim i rozwałkuj bujanym fotelem w równą warstwę.

    Ułóż gotowy filet, ser na wierzchu, posyp ziołami.

    I uformuj rolkę.

    Podczas serwowania pokrój na porcje.

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń