Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam.
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 862
Połączenie polskich faworków (chrustu) i hiszpańskich churrosów – cienkie, sm...
Odsłon: 75
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 862
Połączenie polskich faworków (chrustu) i hiszpańskich churrosów – cienkie, sm...
Odsłon: 75
Składniki
W garnku zagotować wodę z łyżeczką soli. W salaterce wymieszać twarożek z rozbełtanymi jajkami, budyniami, mąką pszenną. Masa powinna mieć konsystencję plasteliny. Nabierać łyżką porcje masy. Prowadzić po ściance naczynia. Wkładać łyżkę do gotujacej się wody i lekko poruszać aż ciasto odpadnie. I tak powtarzać czynność do wyczerpania ciasta. Zagotować. Kluseczki wyławiać łyżką cedzakową. Odkładać na talerze. Oprószyć delikatnie cynamonem. Na suchej patelni uprażyć płatki migdałowe. Płatkami posypać kluseczki. Na patelni rozgrzać masło z miodem. Dodać borówki. Podgrzewać i mieszać. Borówki nie mogą się rozpaść. Syropem z borówkami polać kluseczki. Gotowe. Smacznego.