Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam.
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 98
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 1278
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 465
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15528
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 98
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 1278
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 465
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15528
Składniki
W garnku zagotować wodę z łyżeczką soli. W salaterce wymieszać twarożek z rozbełtanymi jajkami, budyniami, mąką pszenną. Masa powinna mieć konsystencję plasteliny. Nabierać łyżką porcje masy. Prowadzić po ściance naczynia. Wkładać łyżkę do gotujacej się wody i lekko poruszać aż ciasto odpadnie. I tak powtarzać czynność do wyczerpania ciasta. Zagotować. Kluseczki wyławiać łyżką cedzakową. Odkładać na talerze. Oprószyć delikatnie cynamonem. Na suchej patelni uprażyć płatki migdałowe. Płatkami posypać kluseczki. Na patelni rozgrzać masło z miodem. Dodać borówki. Podgrzewać i mieszać. Borówki nie mogą się rozpaść. Syropem z borówkami polać kluseczki. Gotowe. Smacznego.