Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam.
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3890
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19810
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2954
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4085
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3890
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19810
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2954
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4085
Składniki
W garnku zagotować wodę z łyżeczką soli. W salaterce wymieszać twarożek z rozbełtanymi jajkami, budyniami, mąką pszenną. Masa powinna mieć konsystencję plasteliny. Nabierać łyżką porcje masy. Prowadzić po ściance naczynia. Wkładać łyżkę do gotujacej się wody i lekko poruszać aż ciasto odpadnie. I tak powtarzać czynność do wyczerpania ciasta. Zagotować. Kluseczki wyławiać łyżką cedzakową. Odkładać na talerze. Oprószyć delikatnie cynamonem. Na suchej patelni uprażyć płatki migdałowe. Płatkami posypać kluseczki. Na patelni rozgrzać masło z miodem. Dodać borówki. Podgrzewać i mieszać. Borówki nie mogą się rozpaść. Syropem z borówkami polać kluseczki. Gotowe. Smacznego.