Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś mam dla Was coś naprawdę wyjątkowego – kolorowe jajka faszerowane, które będą prawdziwą ozdobą wielkanocnego stołu! Nie tylko pięknie wyglądają, ale też obłędnie smakują – gwarantuję, że zrobią wrażenie na Waszych gościach.
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 29649
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9658
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2151
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4142
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 855
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 29649
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9658
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2151
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4142
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 855
Składniki
Wersja jasna: Jajka ugotuj na twardo, obierz, pokrój na połówki i wyjmij żółtka. Łososia, cebulę i ogórki drobno pokrój. Żółtka ugnieć widelcem. Do miski przełóż powyższe składniki i dodaj tarty żółty ser. Następnie dodaj majonez, sól i pieprz do smaku i dokładnie wymieszaj do połączenia składników. Jajka napełniaj farszem i ułóż na talerzu. Można posypać siekaną zieleniną do ozdoby
Wersja różowa. Jajka ugotuj na twardo, obierz, pokrój na połówki i wyjmij żółtka. Filet śledziowy pokrój w cienkie paseczki, a następnie w drobniutką kosteczkę. Ugotowany burak zetrzyj na grubej tarce (użyłam kupnych gotowych buraków). Cebulę drobno posiekaj. Wszystkie składniki przełóż do miski, dodaj majonez i wymieszaj. Na koniec dodaj sok z cytryny, sól i pieprz do smaku i jeszcze ponownie wymieszaj. Jajka napełniaj farszem i ułóż na talerzu. Można posypać siekaną zieleniną do ozdoby.
Jajka smakują wyśmienicie. Sprawdzą się nie tylko na Wielkanoc, ale również na każdej imprezie. Smacznego!