Do góry

Śniadania Przepis na:

kukurydziane placuszki

kukurydziane placuszki

Autor:

Przepisów i artykułów: 211 Ocena: 4601

Dodano:

Odsłon: 1424

Szybki pomysł na śniadanie, podwieczorek czy też lekką kolację. Świetnie sprawdzą się z owocami, nutellą, powidłami czy cukrem pudrem.

Składniki

  • 1 szklanka mąki kukurydzianej
  • 1 szklanka mleka , 2-3 łyżeczki cukru
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia (można zastąpić sodą oczyszczoną)
  • 1/2 łyżeczki cynamonu (niekoniecznie)
  • szczypta soli
5-6 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
kukurydziane placuszki

Przygotowanie

  1. Do miski wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia, cukier, sól oraz cynamon. Dokładnie wszystko mieszamy i dolewamy mleko. Całość ponownie mieszamy. Ciasto powinno wyjść gęstsze niż naleśnikowe. Patelnię smarujemy lekko tłuszczem i na rozgrzaną nakładamy łyżką małe porcje ciasta. Smażymy z obydwóch stron po 1-2 min. Podajemy z ulubionymi dodatkami. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń