Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki pomysł na śniadanie, podwieczorek czy też lekką kolację. Świetnie sprawdzą się z owocami, nutellą, powidłami czy cukrem pudrem.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3155
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 587
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3689
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 263
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 418
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3155
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 587
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3689
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 263
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 418
Składniki
Do miski wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia, cukier, sól oraz cynamon. Dokładnie wszystko mieszamy i dolewamy mleko. Całość ponownie mieszamy. Ciasto powinno wyjść gęstsze niż naleśnikowe. Patelnię smarujemy lekko tłuszczem i na rozgrzaną nakładamy łyżką małe porcje ciasta. Smażymy z obydwóch stron po 1-2 min. Podajemy z ulubionymi dodatkami. Smacznego!