Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Muffinki bardzo pożywne i smaczne.Mogą być podane na drugie śniadanie lub do szkoły dla dzieciaczka:)
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 48
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3580
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 127
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 853
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 48
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3580
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 127
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 853
Składniki
Kruszonka:W miseczce wymieszać wszystkie składniki łyżką,do czasu,aż porobią się grudki.Masło(30 g+mąka 40 g+cukier 10 g+płatki owsiane 20 g+sezam 10 g+pestki słonecznika 10 g+miód+woda+olej 1 łyżeczka)Odstawić.
W drugiej misce przesiać pozostałą mąkę,proszek do pieczenia,cynamon i sól.
Jajka ubić z cukrem i wanilią,dodać pozostały olej,a na końcu obrane i starte jabłko na grubej tarce i marchew startą.Wymieszać orzechy,rodzynki i kokos,a na końcu mieszankę suchych składników.Mieszać niezbyt długo,tylko tyle,by wszystkie składniki się połączyły.
Wlać do formy muffinkowej,wysmarowanej masłem lub do papilotek.Na wierzch każdego muffina wysypać kruszonkę.
Piekarnik rozgrzać do temp.170 stop.C.Wstawić muffiny i piec je ok.20-25 minut.Wykałaczką sprawdzić stopień upieczenia-zdarza się,że dopiekają się szybciej.Ostudzić.Najlepiej smakują następnego dnia.