Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Odkryj wszechstronność naleśników kukurydzianych, które idealnie komponują się zarówno z dodatkami słodkimi, jak i wytrawnymi. Są nie tylko łatwe w przygotowaniu, ale także zapewniają satysfakcję smakową z nutą nowości dzięki wyjątkowemu składnikowi – mące kukurydzianej.
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 207
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 301
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 290
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 207
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 301
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 290
Składniki
1. W dużej misce wymieszaj mąkę kukurydzianą, sól i olej. 2. Dodaj mleko owsiane i jajka do suchych składników i energicznie mieszaj, aż powstanie gładkie ciasto bez grudek. 3. Odstaw ciasto w ciepłe miejsce na 10 minut. 4. Rozgrzej patelnię teflonową na średnim ogniu. Po rozgrzaniu nabierz porcję ciasta chochlą i wlej na patelnię, rozprowadzając je w cienki placek. 5. Smaż, aż na powierzchni pojawią się bąbelki, a brzegi ciasta się zetną. Następnie przewróć naleśnika i smaż drugą stronę przez kilka minut, aż będzie złoty. 6. Przełóż gotowy naleśnik na talerz. Powtórz kroki 4 i 5 z pozostałym ciastem. 7. Podawaj na ciepło z ulubionymi dodatkami.