Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Odkryj wszechstronność naleśników kukurydzianych, które idealnie komponują się zarówno z dodatkami słodkimi, jak i wytrawnymi. Są nie tylko łatwe w przygotowaniu, ale także zapewniają satysfakcję smakową z nutą nowości dzięki wyjątkowemu składnikowi – mące kukurydzianej.
Przepis dnia
Bardzo proste ciasteczka z francuskim rodowodem. Magdalenki są delikatne, lek...
Odsłon: 2371
Przepis dnia
Przepis na pyszniutkie, delikatne kluseczki serowo-bananowe. Robi się je błys...
Odsłon: 10511
Najbardziej spektakularnym ciastem na przyjęciu weselnym jest zwykle piętrowy...
Odsłon: 5741
Szybki przepis na zdrową sałatkę, idealna gdy mają wpaść goście.
Odsłon: 1049
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7988
Przepis dnia
Bardzo proste ciasteczka z francuskim rodowodem. Magdalenki są delikatne, lek...
Odsłon: 2371
Przepis dnia
Przepis na pyszniutkie, delikatne kluseczki serowo-bananowe. Robi się je błys...
Odsłon: 10511
Najbardziej spektakularnym ciastem na przyjęciu weselnym jest zwykle piętrowy...
Odsłon: 5741
Szybki przepis na zdrową sałatkę, idealna gdy mają wpaść goście.
Odsłon: 1049
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7988
Składniki
1. W dużej misce wymieszaj mąkę kukurydzianą, sól i olej. 2. Dodaj mleko owsiane i jajka do suchych składników i energicznie mieszaj, aż powstanie gładkie ciasto bez grudek. 3. Odstaw ciasto w ciepłe miejsce na 10 minut. 4. Rozgrzej patelnię teflonową na średnim ogniu. Po rozgrzaniu nabierz porcję ciasta chochlą i wlej na patelnię, rozprowadzając je w cienki placek. 5. Smaż, aż na powierzchni pojawią się bąbelki, a brzegi ciasta się zetną. Następnie przewróć naleśnika i smaż drugą stronę przez kilka minut, aż będzie złoty. 6. Przełóż gotowy naleśnik na talerz. Powtórz kroki 4 i 5 z pozostałym ciastem. 7. Podawaj na ciepło z ulubionymi dodatkami.