Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Odkryj wszechstronność naleśników kukurydzianych, które idealnie komponują się zarówno z dodatkami słodkimi, jak i wytrawnymi. Są nie tylko łatwe w przygotowaniu, ale także zapewniają satysfakcję smakową z nutą nowości dzięki wyjątkowemu składnikowi – mące kukurydzianej.
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 72
Zastanawialiście się kiedyś skąd swoją nazwę wzięły leniwe pierogi? Leniwe są...
Odsłon: 240
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 2634
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 684
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 72
Zastanawialiście się kiedyś skąd swoją nazwę wzięły leniwe pierogi? Leniwe są...
Odsłon: 240
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 2634
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 684
Składniki
1. W dużej misce wymieszaj mąkę kukurydzianą, sól i olej. 2. Dodaj mleko owsiane i jajka do suchych składników i energicznie mieszaj, aż powstanie gładkie ciasto bez grudek. 3. Odstaw ciasto w ciepłe miejsce na 10 minut. 4. Rozgrzej patelnię teflonową na średnim ogniu. Po rozgrzaniu nabierz porcję ciasta chochlą i wlej na patelnię, rozprowadzając je w cienki placek. 5. Smaż, aż na powierzchni pojawią się bąbelki, a brzegi ciasta się zetną. Następnie przewróć naleśnika i smaż drugą stronę przez kilka minut, aż będzie złoty. 6. Przełóż gotowy naleśnik na talerz. Powtórz kroki 4 i 5 z pozostałym ciastem. 7. Podawaj na ciepło z ulubionymi dodatkami.