Do góry

Śniadania Przepis na:

Naleśniki rafaello

Naleśniki rafaello

Autor:

Przepisów i artykułów: 288 Ocena: 2032

Dodano:

Odsłon: 621

Tak przygotowane naleśniki smakują wyśmienicie i zaskoczą łasuchów.

Składniki

  • 4 jajka,
  • 250 ml wody,
  • 150 ml mleka,
  • 150 g mąki pszennej,
  • 5 łyżek wiórek kokosowych,
  • 4 łyżki oleju.
  • Nadzienie;
  • 500 g sera twarogowego,
  • 3-4 łyżki cukru,
  • garść rozdrobnionych migdałów,
  • 2 łyżki kwaśniej śmietany 18%.
  • Dodatkowo;
  • Biała czekolada,
  • wiórka kokosowe.
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Naleśniki rafaello

Przygotowanie

  1. Do miski wbijamy jajka, rozkłócamy. Następnie stopniowo dodajemy mąkę, wodę i mleko. Dokładnie wszystko mieszamy za pomocą miksera. Na koniec dodajemy olej i wiórka kokosowe i mieszamy.

  2. Na patelnię (najlepiej naleśnikową) wlewamy odrobinkę oleju. Wlewamy dużą łyżką ciasto, tyle aby zakryło dno patelni. Smażymy chwilkę i przewracamy na drugą stronę, chwilkę smażymy.

  3. Ser mieszamy z pozostałymi składnikami.

    Nakładamy po 2 łyżki farszu na placek i zwijamy rulony.

    Podsmażamy na oleju.

    Czekoladę rozpuszczamy.

    Polewamy podsmażone naleśniki i posypujemy wiórkami kokosowymi.

    Smacznego ;)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń