Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44595
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 181932
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 170
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44595
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 181932
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 170
Składniki
Białka oddziel od żółtek.
Żółtka wymieszaj z proszkiem do pieczenia, cukrem, cukrem wanilinowym i serkiem. Dodaj mąkę i kakao, znowu wymieszaj.
W osobnej misce białka ze szczyptą soli ubij na sztywną pianę. Pianę dodaj do masy i delikatnie wymieszaj.
Usmaż z obu stron na lekko natłuszczonej patelni, pod przykryciem na wolnym ogniu.
Gotowy przełóż na talerz, przełóż serkiem lub innymi ulubionymi dodatkami. Polecam złożyć na pół. Smacznegoo!