Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjne hiszpańskie danie, które doskonale się sprawdzi na sycące śniadanie lub przekąskę w ciągu dnia. Omlet hiszpański zwany inaczej - tortilla de patatas - można serwować zarówno na ciepło, zaraz po przyrządzeniu, jak i na zimno. Jego smak warto wzbogacić o ulubione dodatki, np.: pomidorki, paprykę czy ulubione zioła i przyprawy. Zachęcamy do wypróbowania tego przepisu.
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 10204
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 3900
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 42435
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 458
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 281
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 409
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 10204
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 3900
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 42435
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 458
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 281
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 409
Składniki
Cebulę obieramy z łupin, kroimy w kostkę. Ziemniaki obieramy i kroimy na cieniutkie plasterki.
Na patelni rozgrzewamy olej. Ziemniaki i cebulę smażymy na rumiany kolor. Następnie odsączamy ziemniaki z cebulą z nadmiaru tłuszczu i lekko studzimy.
Do miski wlewamy mleko, dodajemy jajka i przyprawy. Wszystko razem łączymy przy użyciu rózgi kuchennej. Do masy jajecznej dodajemy podsmażone ziemniaki i cebulę.
Rozgrzewamy patelnię. Ciasto na omlet wylewamy w całości na całą powierzchnię patelni. Smażymy na małym ogniu. Kiedy zauważymy, że brzegi i góra tortilli się ścięły - przerzucamy tortillę na drugą stronę (do tego celu najlepiej wykorzystać talerz, którym przykrywamy górę patelni i obracamy na drugą stronę). Tortillę smażymy jeszcze przez chwilę. Podajemy na ciepło lub na zimno. Smacznego!