Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam smaczny i sycący omlet na pożywne i pyszne śniadanko. Robi się go bardzo łatwo i szybko a efekt - spróbujcie sami. Polecam
patelnia, miseczka, nóż, deska, widelec,
Wspaniałe połączenia orzeźwiających truskawek i słodkiej, rozpływającej się w...
Odsłon: 4068
Cudowne ciasteczka zrobiłam na Dzień Kobiet wg przepisu Bożenki. Bożena1960...
Odsłon: 229
Nie ma lepszych wyrobów od domowych. Czy salceson, pasztetowa, mielonka, zaws...
Odsłon: 333
Wspaniałe połączenia orzeźwiających truskawek i słodkiej, rozpływającej się w...
Odsłon: 4068
Cudowne ciasteczka zrobiłam na Dzień Kobiet wg przepisu Bożenki. Bożena1960...
Odsłon: 229
Nie ma lepszych wyrobów od domowych. Czy salceson, pasztetowa, mielonka, zaws...
Odsłon: 333
Składniki
Na patelni rozgrzać masło klarowne dodać obrane i pokrojone pieczarki , dusić około 5 minut, po czym dodać obraną pokrojoną w piórka cebulę i podsmażać do zeszklenia cebuli. Jajka wbić do miski , rozbełtać widelcem z dodatkiem mleka, pieprzu i soli oraz szczypta gałki muszkatołowe. Taka masę jajeczną wlać na podsmażone pieczarki z cebulą, zamieszać, przykryć przykrywką i smażyć na małym ogniu do ścięcia jajek. Pod koniec gdy jajka zaczną się ścinać posypać posiekaną natką oraz posiekanym lubczykiem. Omlet delikatnie zsunąć na płaski talerz. Można polać ketchupem. Smacznego
Podsmażanie pieczarek i cebuli.
Podsmażanie omletu.
Omlet gotowy do podania. Smacznego