Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam smaczny i sycący omlet na pożywne i pyszne śniadanko. Robi się go bardzo łatwo i szybko a efekt - spróbujcie sami. Polecam
patelnia, miseczka, nóż, deska, widelec,
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 10066
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, najlepsze jakie jadłam, nadziewane u...
Odsłon: 859
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 209
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 10066
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, najlepsze jakie jadłam, nadziewane u...
Odsłon: 859
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 209
Składniki
Na patelni rozgrzać masło klarowne dodać obrane i pokrojone pieczarki , dusić około 5 minut, po czym dodać obraną pokrojoną w piórka cebulę i podsmażać do zeszklenia cebuli. Jajka wbić do miski , rozbełtać widelcem z dodatkiem mleka, pieprzu i soli oraz szczypta gałki muszkatołowe. Taka masę jajeczną wlać na podsmażone pieczarki z cebulą, zamieszać, przykryć przykrywką i smażyć na małym ogniu do ścięcia jajek. Pod koniec gdy jajka zaczną się ścinać posypać posiekaną natką oraz posiekanym lubczykiem. Omlet delikatnie zsunąć na płaski talerz. Można polać ketchupem. Smacznego
Podsmażanie pieczarek i cebuli.
Podsmażanie omletu.
Omlet gotowy do podania. Smacznego