Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dobry omlet może posłużyć za śniadanie, obiad lub kolację.
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 135
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 355
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 135
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 355
Składniki
Szynkę i pomidora drobno kroimy. Koperek siekamy.
Jajka roztrzepujemy, dodajemy mleka i mąkę, dokładnie roztrzepujemy – ja użyłam miksera, by napowietrzyć masę, solimy i pieprzymy do smaku. Dodajemy szynkę, pomidora mieszamy.
Na patelni rozgrzewamy oliwę, następnie wylewamy na nią masę. Smażymy do zarumienienia i obracamy delikatnie na drugą stronę. Przed podaniem posypujemy posiekanym koperkiem.